Πολύ θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με σιτάρι που ταιριάζει πολύ με τη γλυκόξινη γεύση του πορτοκαλιού και την αλμυράδα της ελιάς και της λιαστής ντομάτας.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 200 γρ. σιτάρι, μουλιασμένο σε κρύο νερό για 12-24 ώρες
- 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (αφαιρούμε τις σκληρές μεμβράνες, τις ίνες και τα κουκούτσια, αν υπάρχουν)
- 70 γρ. ελιές θρούμπες, σε μακρόστενες φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
- 7 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, σε μέτρια κομμάτια
- 1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια βασιλικό, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 3 κλωνάρια δυόσμου, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο