Η λέξη «πουτίγκα» υποδηλώνει δύο πολύ διαφορετικά γλυκά: από τη μια, το γνωστό ψητό γλυκό των Άγγλων με τις δεκάδες παραλλαγές και από την άλλη, μια κρέμα σοκολάτας που γίνεται στην κατσαρόλα και πήζει με άμυλο, όπως αυτή εδώ.
Υλικά
Μερίδες: 6-7
- 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 270 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 70 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα ή μύρτιλα (αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλο φρούτο της αρεσκείας μας ή με υλικά όπως σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες, σπασμένα μπισκότα κ.λπ. ή μπορούμε απλώς να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των φουντουκιών)
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο