Γλυκό με σαγηνευτικά αρώματα, το μουχαλεμπί θα σας θυμίσει Κύπρο, Λίβανο, Περσία, ταξίδια στη μαγική Ανατολή και παζάρια με εξωτικά μπαχαρικά.
Υλικά
Μερίδες: 6-7
- 3 1⁄2 κούπες (700 ml) φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1 κουτ. σούπας πράσινο καρδάμωμο (είναι τα πράσινα καψάκια που περιέχουν μέσα τα μικρά μαύρα σποράκια), κοπανισμένο ελαφρώς
- 1/3 κούπας νισεστές
- 1/2 κούπα (100 γρ.) ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
- 1 τσιμπιά αλάτι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο