Μεζές-αστραπή, χωρίς μαριναρίσματα και πολύωρα μαγειρέματα. Οι πίτες φτιάχνονται είτε με προζύμι, αν έχουμε έτοιμο, είτε με μαγιά.
Υλικά
Μερίδες: 6
Για τις πίτες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι σταρένιο κίτρινο, Λήμνου
- 50 γρ. προζύμι (σελ. 238) ή 10 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
- περίπου 200 ml νερό
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- λίγο επιπλέον αλεύρι και λίγο ψιλό σιμιγδάλι, για την επιφάνεια
Για τα μπριζολάκια
- 500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τις κόψει και να τις χτυπήσει πολύ καλά για να λεπτύνουν)
- 3 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστο ελαιόλαδο
- λίγα μυρώνια για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα πετιμεζιού
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, με σπόρους σιναπιού
- 50 ml πετιμέζι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο