Αρνίσια μπριζολάκια με σάλτσα πετιμεζιού και προζυμένιες πίτες

Αρνίσια μπριζολάκια με σάλτσα πετιμεζιού και προζυμένιες πίτες

Μεζές-αστραπή, χωρίς μαριναρίσματα και πολύωρα μαγειρέματα. Οι πίτες φτιάχνονται είτε με προζύμι, αν έχουμε έτοιμο, είτε με μαγιά.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεζές-αστραπή, χωρίς μαριναρίσματα και πολύωρα μαγειρέματα. Οι πίτες φτιάχνονται είτε με προζύμι, αν έχουμε έτοιμο, είτε με μαγιά.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις πίτες

  •  250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. αλεύρι σταρένιο κίτρινο, Λήμνου
  •  50 γρ. προζύμι (σελ. 238) ή 10 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
  •  περίπου 200 ml νερό
  •  ελάχιστο αλάτι
  •  1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  •  λίγο επιπλέον αλεύρι και λίγο ψιλό σιμιγδάλι, για την επιφάνεια

Για τα μπριζολάκια

  •  500 γρ. αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη να τις κόψει και να τις χτυπήσει πολύ καλά για να λεπτύνουν)
  •  3 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  •  2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελάχιστο ελαιόλαδο
  •  λίγα μυρώνια για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα πετιμεζιού

  •  1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη, με σπόρους σιναπιού
  •  50 ml πετιμέζι
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT