Αχλάδια σε σιρόπι μέντας με σος σοκολάτας

Αχλάδια σε σιρόπι μέντας με σος σοκολάτας

Φρουτένιο, γλυκό όσο πρέπει, με τη δροσιά της μέντας, με υπέροχη όψη, και με τη λίγη σος πικρής σοκολάτας να συμπληρώνει το γλυκό, χωρίς να κυριαρχεί

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αληθινό ρετρό επιδόρπιο, ένα αληθινό επιδόρπιο! Φρουτένιο, γλυκό όσο πρέπει, με τη δροσιά της μέντας, με υπέροχη όψη, και με τη λίγη σος πικρής σοκολάτας να συμπληρώνει το γλυκό, χωρίς να κυριαρχεί. Τα αχλάδια σε σιρόπι μέντας με σος σοκολάτας τα ετοίμασε η μοναδική κ. Floris Costalas, που άνοιξε το σπίτι της στην Αθήνα και μας έκανε το τραπέζι. Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου έρχονται «Οι Οικοδέσποινες των Αθηνών». Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, με την Καθημερινή.

Υλικά

Μερίδες: 6

-12 μεγάλα αχλάδια

-1/2 φλιτζ. τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα

-2 φλιτ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

-1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού νερό

-2 κουτ. γλυκού υγρό άρωμα βανίλιας

-1/2 φλιτζ. τσαγιού λικέρ μέντα

-1/3 φλιτζ. τσαγιού καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλου

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT