Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα και αμύγδαλο

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα και αμύγδαλο

Η φρανζιπάν, η αφράτη ψημένη αμυγδαλένια κρέμα, δένει πολύ όμορφα με τη σοκολάτα και το πορτοκάλι σ’ αυτό το θαυμάσιο γλυκό, που είναι μια πορτοκαλόπιτα σε μορφή τάρτας.

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε την πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα και αμύγδαλο, ξεκινάμε με τη βάση του γλυκού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το φτερό έως ότου η ζύμη αποκτήσει αμμώδη υφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα αυγών-γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς αλλά χωρίς να το παρακάνουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT