Ψητά ρεβύθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι

Ψητά ρεβύθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι

Αυτή η συνταγή θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα ρεβύθια. Φουρνιστά, μυρωδάτα, ελαφρώς πικάντικα και με φίνα σάλτσα ταχινιού. ∆οκιμάστε την.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η συνταγή θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα ρεβύθια. Φουρνιστά, μυρωδάτα, ελαφρώς πικάντικα και με φίνα σάλτσα ταχινιού. ∆οκιμάστε την.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  200 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
  •  1 μικρό κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
  •  1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχινιού

  •  1/3 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
  •  1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  1 φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  •  χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  1/2 – 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  •  1/4 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •  1/4 μάτσο κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT