Αυτή η συνταγή θα κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να αγαπήσουν τα ρεβύθια. Φουρνιστά, μυρωδάτα, ελαφρώς πικάντικα και με φίνα σάλτσα ταχινιού. ∆οκιμάστε την.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 200 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μικρό κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχινιού
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 – 1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 1/4 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 μάτσο κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο