Η galette des rois, η γαλλική βασιλόπιτα, που σερβίρεται την ημέρα των Θεοφανίων, συνήθως έχει αμυγδαλένια γέμιση. Σ’ αυτή την εκδοχή έχει καρύδι και άρωμα πορτοκαλιού και είναι ακόμα πιο νόστιμη!
Υλικά
Μερίδες: για ταψί διαμ. 24 εκ.
- 2 φύλλα σφολιάτας κομμένα το ένα σε δίσκο με διάμ. 24 εκ. και το άλλο με διάμ. 26 εκ.
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 135 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 2 κρόκοι μέτριων αυγών
- 30 γρ. ζάχαρη λευκή
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για τη γέμιση
- 130 γρ. βούτυρο αγελάδας μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 180 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη σε πολύ λεπτή σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 30 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου Cointreau (προαιρετικά)
- 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο