Galette des rois, η πίτα των βασιλιάδων, με πορτοκάλι και καρύδια

Galette des rois, η πίτα των βασιλιάδων, με πορτοκάλι και καρύδια

Η galette des rois, η γαλλική βασιλόπιτα, που σερβίρεται την ημέρα των Θεοφανίων, συνήθως έχει αμυγδαλένια γέμιση. Σ’ αυτή την εκδοχή έχει καρύδι και άρωμα πορτοκαλιού και είναι ακόμα πιο νόστιμη!

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η galette des rois, η γαλλική βασιλόπιτα, που σερβίρεται την ημέρα των Θεοφανίων, συνήθως έχει αμυγδαλένια γέμιση. Σ’ αυτή την εκδοχή έχει καρύδι και άρωμα πορτοκαλιού και είναι ακόμα πιο νόστιμη!

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμ. 24 εκ.

  •  2 φύλλα σφολιάτας κομμένα το ένα σε δίσκο με διάμ. 24 εκ. και το άλλο με διάμ. 26 εκ.
  •  1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  •  135 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  2 κρόκοι μέτριων αυγών
  •  30 γρ. ζάχαρη λευκή
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για τη γέμιση

  •  130 γρ. βούτυρο αγελάδας μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  •  100 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  •  180 γρ. καρυδόψιχα, αλεσμένη σε πολύ λεπτή σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  •  30 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου Cointreau (προαιρετικά)
  •  100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT