Γάλα αμυγδάλου σπιτικό

Αντί να το αγοράσουμε, φτιάχνουμε μόνοι μας γάλα αμυγδάλου. Σπιτικό, χωρίς συντηρητικά, με τους χουρμάδες να του δίνουν γεύση και γλύκα, είναι ό,τι πρέπει για τον καφέ, το πρωινό και τα γλυκά μας.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε το σπιτικό γάλα αμυγδάλου, ξεκινάμε ξεπλένοντας καλά τα αμύγδαλα από το νερό όπου μούλιασαν και τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη μαζί με τα 750 ml νερό. Τα δουλεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν καλά και να φτιάξουμε ένα μείγμα ρευστό.

Σουρώνουμε το μείγμα μέσα από ένα τουλπάνι ή από πολύ ψιλό σουρωτηράκι μέσα σε μπολ.

Στύβουμε καλά την πούλπα του αμυγδάλου για να βγάλει όλα τα υγρά της. Κρατάμε το υγρό στο μπολ, αλλά δεν πετάμε την πούλπα που έμεινε στο τουλπάνι – τη φυλάσσουμε για άλλη χρήση, π.χ. σε σάλτσα για κοτόπουλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT