Υπάρχει χώρος να βελτιώσει κανείς το τέλειο κρουασάν; Αυτό το αέρινο, ζυμαρένιο μισοφέγγαρο, στην καλύτερη εκδοχή του, εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω μια ελαφριά αίσθηση βουτύρου και μπόλικα ψίχουλα. Για να είμαι ειλικρινής, συνήθως επιλέγω το κλασικό κρουασάν βουτύρου αντί για οτιδήποτε άλλο. Πού και πού όμως όλοι έχουμε όρεξη για δοκιμές. Το γεγονός ότι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας πειραματίζονται και ξεφουρνίζουν όλο και περισσότερες εναλλακτικές εκδοχές του εμβληματικού γαλλικού αρτοσκευάσματος είναι ένα κίνητρο. Από το κρουασάν-σπανακόπιτα μέχρι εκείνο με τη γέμιση από μυζήθρα και μέλι, που θυμίζει καλτσούνι, τα ακόλουθα είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο