Το κρουασάν αλλιώς: Από σπανακόπιτα μέχρι καλτσούνι

Το κρουασάν αλλιώς: Από σπανακόπιτα μέχρι καλτσούνι

Ωραία τα κλασικά, βουτυρένια μισοφέγγαρα. Πού και πού όμως απολαμβάνουμε και τα εναλλακτικά κρουασάν της Αθήνας – από την «ελληνογαλλική» σπανακόπιτα μέχρι το κρουασάν καλτσούνι

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει χώρος να βελτιώσει κανείς το τέλειο κρουασάν; Αυτό το αέρινο, ζυμαρένιο μισοφέγγαρο, στην καλύτερη εκδοχή του, εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω μια ελαφριά αίσθηση βουτύρου και μπόλικα ψίχουλα. Για να είμαι ειλικρινής, συνήθως επιλέγω το κλασικό κρουασάν βουτύρου αντί για οτιδήποτε άλλο. Πού και πού όμως όλοι έχουμε όρεξη για δοκιμές. Το γεγονός ότι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας πειραματίζονται και ξεφουρνίζουν όλο και περισσότερες εναλλακτικές εκδοχές του εμβληματικού γαλλικού αρτοσκευάσματος είναι ένα κίνητρο. Από το κρουασάν-σπανακόπιτα μέχρι εκείνο με τη γέμιση από μυζήθρα και μέλι, που θυμίζει καλτσούνι, τα ακόλουθα είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT