Όλα μπλουμ! 24 συνταγές που θέλουν ένα και μόνο σκεύος

Όλα μπλουμ! 24 συνταγές που θέλουν ένα και μόνο σκεύος

Απλό και καθημερινό φαγητό αλλά και πιο πληθωρικό, για το κυριακάτικο τραπέζι: σ’ αυτές τις συνταγές όλα μαγειρεύονται σε ένα και μόνο σκεύος. Μια κατσαρόλα, ένα ταψί…

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα μπλουμ; Ναι. Είναι πολύ δημοφιλείς παγκοσμίως οι συνταγές που ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε ένα και μόνο σκεύος, και είναι λογικό. Ρίχνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μία μόνο κατσαρόλα, σε ένα ταψί ή σε ένα βαθύ τηγάνι, μαγειρεύεις από το πιο απλό και γρήγορο μέχρι το πιο πληθωρικό φαγητό. Το ένα μεγάλο ατού αυτής της κατηγορίας (που οι αγγλόφωνοι την ονομάζουν «one pot») είναι ότι είναι πιο βολική, πιο ξεκούραστη, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις το νου σου σε ταυτόχρονες παρασκευές και δεν συσσωρεύονται ένα σωρό πράγματα για πλύσιμο στον νεροχύτη. Το άλλο μεγάλο ατού είναι ότι καθώς διάφορα λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, κρέας ή ψάρι μαγειρεύονται μαζί, σφιχταγκαλισμένα, οι γεύσεις, τα ζουμιά, τα αρώματα ανακατεύονται, κι αυτό σημαίνει έξτρα νοστιμιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT