Όλα μπλουμ; Ναι. Είναι πολύ δημοφιλείς παγκοσμίως οι συνταγές που ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε ένα και μόνο σκεύος, και είναι λογικό. Ρίχνοντας όλα τα υλικά μαζί σε μία μόνο κατσαρόλα, σε ένα ταψί ή σε ένα βαθύ τηγάνι, μαγειρεύεις από το πιο απλό και γρήγορο μέχρι το πιο πληθωρικό φαγητό. Το ένα μεγάλο ατού αυτής της κατηγορίας (που οι αγγλόφωνοι την ονομάζουν «one pot») είναι ότι είναι πιο βολική, πιο ξεκούραστη, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις το νου σου σε ταυτόχρονες παρασκευές και δεν συσσωρεύονται ένα σωρό πράγματα για πλύσιμο στον νεροχύτη. Το άλλο μεγάλο ατού είναι ότι καθώς διάφορα λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, κρέας ή ψάρι μαγειρεύονται μαζί, σφιχταγκαλισμένα, οι γεύσεις, τα ζουμιά, τα αρώματα ανακατεύονται, κι αυτό σημαίνει έξτρα νοστιμιά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο