Η σεφ μάς προτείνει να πασπαλίσουμε το κοτόπουλο με το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ζαατάρ για πλούσιο, ανατολίτικο άρωμα. Το μείγμα αυτό περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, σουμάκ, ρίγανη, κύμινο, μυρωδικά και μπαχαρικά δηλαδή, που μπορούμε να βάλουμε χωριστά, όποια και όσα θέλουμε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια
- 2 κυδώνια, με τη φλούδα τους, πλυμένα, κομμένα κυδωνάτα
- 2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, σε φετάκια
- 2 γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους, πλυμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, κομμένες σε φετάκια
- 2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών ζαατάρ
- 70 ml μουστάρδα πικάντικη
- ξύσμα + χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο