Πατατοκροκέτες – το πιο δημοφιλές ορεκτικό!

Πατατοκροκέτες – το πιο δημοφιλές ορεκτικό!

Τυλιγμένες με δυο λογιών σουσάμι, τραγανές απ’ έξω, μαλακές από μέσα, αυτές οι πατατοκροκέτες γίνονται ανάρπαστες. Τηγανίζονται και… εξαφανίζονται.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυλιγμένες με δυο λογιών σουσάμι, τραγανές απ’ έξω, μαλακές από μέσα, αυτές οι πατατοκροκέτες γίνονται ανάρπαστες. Τηγανίζονται και… εξαφανίζονται.

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 30

  •  700 γρ. πατάτες, ολόκληρες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2/3 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  •  1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο, τριμμένο
  •  1 αυγό, μεγάλου μεγέθους
  •  150 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  •  60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  •  2 αυγά, χτυπημένα
  •  200 γρ. σουσάμι
  •  30 γρ. μαυροκούκι
  •  2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ελαιόλαδο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT