Τυλιγμένες με δυο λογιών σουσάμι, τραγανές απ’ έξω, μαλακές από μέσα, αυτές οι πατατοκροκέτες γίνονται ανάρπαστες. Τηγανίζονται και… εξαφανίζονται.
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 30
- 700 γρ. πατάτες, ολόκληρες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες
- 30 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο, τριμμένο
- 1 αυγό, μεγάλου μεγέθους
- 150 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 200 γρ. σουσάμι
- 30 γρ. μαυροκούκι
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι ελαιόλαδο
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο