Αναβαθμίζουμε τα κλασικά μπριζολάκια με ψιλοκομμένα λαχανικά και με μια τραγανή κρούστα από ψίχουλα ψωμιού και πικάντικη γραβιέρα. Μια συνταγή που θα την ετοιμάζουμε ξανά και ξανά.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.200 γρ. μπριζολάκια χοιρινά λαιμού, με κόκαλο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
- 100 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί, ελαφρά καβουρδισμένα σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια, σε φετάκια
- 2 καρότα, σε κυβάκια
- ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο