Από το δίπλωμα του φύλλου στα δύο, ίσως, προέρχεται και η ονομασία τους, καθώς στα τουρκικά «γιαν» σημαίνει «κλίση». Το μυστικό της συνταγής έγκειται στην αναλογία κιμά-κρεμμυδιού στη γέμιση: τα κρεμμύδια πρέπει να είναι διπλάσια σε βάρος από τον κιμά (!), για ζουμερό, νόστιμο μείγμα. Το φύλλο γιοχάς το βρίσκουμε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
Γιαννούτσια, τα ποντιακά κιμαδοπιτάκια
Τα γιαννούτσια είναι λεπτές πίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου, από φύλλο γιοχάς, γεμιστές με κιμά και μπόλικο κρεμμύδι.
18" χρόνος ανάγνωσης