Φασόλια με λίγο πορτοκάλι

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού αλλάζει το παιχνίδι σ’ αυτά τα κλασικά κατά τα άλλα φασόλια, που μαγειρεύονται με ντομάτα και λαχανικά. Και το μπούκοβο, όμως τους πάει πολύ.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού αλλάζει το παιχνίδι σ’ αυτά τα κλασικά κατά τα άλλα φασόλια, που μαγειρεύονται με ντομάτα και λαχανικά. Και το μπούκοβο, όμως τους πάει πολύ.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  250-300 γρ. φασόλια ξερά μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  400 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη, ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  •  90 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού κυβάκια καρότου
  •  2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
  •  1 κυδώνι, χοντροτριμμένο (προαιρετικά)
  •  1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, τριμμένο
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT