Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού αλλάζει το παιχνίδι σ’ αυτά τα κλασικά κατά τα άλλα φασόλια, που μαγειρεύονται με ντομάτα και λαχανικά. Και το μπούκοβο, όμως τους πάει πολύ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 250-300 γρ. φασόλια ξερά μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη, ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
- 90 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού κυβάκια καρότου
- 2 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 κυδώνι, χοντροτριμμένο (προαιρετικά)
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, τριμμένο
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο