Αρνί με μακαρόνια μπλουμ στη γάστρα

Ντοματένιο και γλυκοφάγωτο αρνάκι, που μαγειρεύεται στη γάστρα. Εκεί μπαίνουν και τα μακαρόνια, χοντρά, του παστίτσιου, μαλακώνουν και ποτίζονται με τη σάλτσα.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντοματένιο και γλυκοφάγωτο αρνάκι, που μαγειρεύεται στη γάστρα. Εκεί μπαίνουν και τα μακαρόνια, χοντρά, του παστίτσιου, μαλακώνουν και ποτίζονται με τη σάλτσα.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  1.500 γρ. αρνίσια σπάλα με το κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  •  2 καρότα, σε χοντρές στρογγυλές φέτες
  •  4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο + 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη + 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, όλα ψιλοκομμένα
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  200 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας πελτές, διαλυμένος σε 400 ml ζεστό νερό
  •  500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  •  30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή 30 ml λάδι
  •  χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  280 γρ. ξηρό ανθότυρο, χοντροτριμμένο
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT