Ντοματένιο και γλυκοφάγωτο αρνάκι, που μαγειρεύεται στη γάστρα. Εκεί μπαίνουν και τα μακαρόνια, χοντρά, του παστίτσιου, μαλακώνουν και ποτίζονται με τη σάλτσα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1.500 γρ. αρνίσια σπάλα με το κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2 καρότα, σε χοντρές στρογγυλές φέτες
- 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο + 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη + 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, όλα ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας πελτές, διαλυμένος σε 400 ml ζεστό νερό
- 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή 30 ml λάδι
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 280 γρ. ξηρό ανθότυρο, χοντροτριμμένο
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο