Comet: Στα Μελίσσια ξέρουν από μπέργκερ

Το καινούργιο μπεργκεράδικο των βορείων προαστίων κάνει την απόσταση από την Καλλιθέα στα Μελίσσια... ένα μπέργκερ δρόμο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάω βράδυ Τρίτης να πάω από την Καλλιθέα στα Μελίσσια. O χάρτης λέει μισή ώρα. Δεν το λες και λίγο. Ευτυχώς δεν έχει κίνηση. Σκόπος του «ταξιδιού» μου είναι να δοκιμάσω ένα μπέργκερ που ανακάλυψα πρόσφατα στα σόσιαλ και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Στα Μελίσσια η θερμοκρασία είναι 3-4 βαθμούς πιο κάτω σε σχέση με τα νότια και δεν έχω ντυθεί κατάλληλα. Στο κέντρο τους δεν κυκλοφορεί ψυχή. Παρκάρω έξω από τον προορισμό μου. 

Το Comet είναι ένα γωνιακό μαγαζί μοντέρνας αισθητικής, με τζαμαρίες γύρω-γύρω, murals στους τοίχους, έντονα χρώματα. Δεν μου κάνει και την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Το μαγαζί είναι σχεδόν άδειο και παίζει δυνατά –κατά τη γνώμη μου πιο δυνατά από ότι χρειάζεται– έναν μονότονο τραπ ρυθμό. Παραγγέλνω τρία burger. «Ήρθα που ήρθα, ας δοκιμάσω», σκέφτομαι. Παίρνω το cheese burger, το μεξικάνικο και το BLT. Μετά από λίγη ώρα τα πιάτα φτάνουν. Η παρουσίαση είναι λιτή και απέριττη, ίσως και να παραείναι. Το burger κάπως άχαρα τοποθετημένο σε ένα πιάτο και δίπλα ένα γκρι μπολάκι με τηγανητές γλυκοπατάτες. Πιάνω πρώτα το μεξικάνικο. Μου αρέσει η αίσθηση του μαλακού ψωμιού και η μυρωδιά του. Το ζουλάω για να το φέρω στα μέτρα μου και βγάζει τα ζουμιά του. Αρχίζει και με κερδίζει. Τρώω μια μεγάλη μπουκιά και τότε όλα γίνονται καλύτερα. Η μουσική αρχίζει να με διασκεδάζει, οι γλυκοπατάτες μου φαίνονται λαχταριστές και ο χώρος ξαφνικά γίνεται ζεστός και χαρούμενος.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT