Ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης

Ψητό τσιζκέικ με γεύση cannoli με ρικότα και φυστίκι Αιγίνης

Με έμπνευση από τα σιτσιλιάνικα cannoli, που είναι γεμιστά με ρικότα, φυστίκια και φρουί γλασέ, η Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει ένα τσίζκεϊκ που συνδυάζει τα τρία υλικά.

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμπνευση από τα σιτσιλιάνικα cannoli, που είναι γεμιστά με ρικότα, φυστίκια και φρουί γλασέ, η Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει ένα τσίζκεϊκ που συνδυάζει τα τρία υλικά.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  4 αυγά
  •  400 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  •  200 γρ. μασκαρπόνε
  •  220 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  80 γρ. φρουί γλασέ εσπεριδοειδών ή αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού (λεμόνι, πορτοκάλι, νεράντζι, κίτρο ή περγαμόντο), σουρωμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
  •  100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  50 γρ. κορν φλάουρ
  •  φυστίκια Αιγίνης και λίγα ακόμα φρουί γλασέ για το στόλισμα
  •  λίγο ανθόνερο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT