Ριζότο με ντομάτα, φέτα και θυμάρι

Απλό και εύκολο στην παρασκευή αυτό το κατακόκκινο ριζότο έχει ένα μοναδικό σερβίρισμα: Αρωματικό μείγμα φέτας, ντομάτας και θυμαριού (!)

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα άκρως καλοκαιρινό ριζότο με τις κατακόκκινες ζουμερές ντομάτες να πρωταγωνιστούν και τη φέτα να συνοδεύει αλλά και να χαρακτηρίζει το σύνολο με τον έντονο χαρακτήρα της.

Υλικά

Μερίδες: 4 – 5

Για το ριζότο

  •  300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  •  280 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα Σερρών
  •  200 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  1 λίτρο ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών*, καυτός
  •  50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μείγμα ντομάτας-φέτας

  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  300 γρ. ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
  •  2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  100 γρ. φέτα σκληρή, σε μικρά κυβάκια

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT