Φακές σούπα με σέλερι, στη χύτρα

Ο μισελενάτος σεφ Γιώργος Φεμελέγκας έχει όλα τα μυστικά για νόστιμα μαγειρέματα στη χύτρα! Αυτές οι φακές με σέλερι είναι το γρήγορο, θρεπτικό φαγητό που λαχταράμε τις καθημερινές

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 500 γρ. φακές ψιλές
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
  •  3 καρότα, σε μέτριες φέτες
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  300 γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες (ή ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα)
  •  2 λίτρα νερό
  •  3 φύλλα δάφνης ξίδι κατά βούληση, για το σερβίρισμα
  •  6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT