Φιλέτο μοσχαριού σε ζύμη μπριός με μυρωδάτο μείγμα μανιταριών

Φιλέτο μοσχαριού σε ζύμη μπριός με μυρωδάτο μείγμα μανιταριών

Η πιο φίνα εκδοχή της κλασικής σπεσιαλιτέ «μοσχάρι Wellington», με το φιλέτο να τυλίγεται σε αρωματικό μείγμα μανιταριών και προσούτο και στη συνέχεια σε ζύμη – εδώ, μια αφράτη, σπιτική μπριός. Ίδανική ιδέα για όσους αγαπούν το φιλέτο ψημένο rare ή medium rare.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο φίνα εκδοχή της κλασικής σπεσιαλιτέ «μοσχάρι Wellington», με το φιλέτο να τυλίγεται σε αρωματικό μείγμα μανιταριών και προσούτο και στη συνέχεια σε ζύμη – εδώ, μια αφράτη, σπιτική μπριός. Ίδανική ιδέα για όσους αγαπούν το φιλέτο ψημένο rare ή medium rare.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  450 γρ. ζύμη μπριός
  •  1 φιλέτο μόσχου σε ενιαίο κομμάτι, περίπου 1.300 γρ.
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  15 φέτες προσούτο
  •  2 κρόκοι αυγών, ανακατεμένοι καλά με 1 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ανθός αλατιού

Για το μείγμα μανιταριών

  •  1 κιλό φρέσκα λευκά και καφέ μανιτάρια, χοντροκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT