Ένα πολύ νόστιμο τζιζκέικ με φυστίκι Αιγίνης που του δίνει μια υπέροχη γήινη γεύση και μια φθινοπωρινή νότα.
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για τη βάση
- 250 γρ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης, ωμή, καλά τριμμένη στον πολυκόφτη
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
- 600 γρ. μαλακό αλοιφώδες τυρί, τύπου Philadelphia
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη σε σαντιγί
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
- 1 κιλό φρούτα εποχής (το καλοκαίρι σύκα, την άνοιξη βύσσινα ή φράουλες κ.ά.), χοντροκομμένα
- 250 γρ. ζάχαρη
- χυμός από 1/2 λάιμ