Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαχανόρυζο με κολοκύθα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπερίτσα και το τζίντζερ για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας μαζί με 100 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, λίγο ακόμα αλάτι και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
- Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και την κολοκύθα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό και σερβίρουμε.
Χρόνος
30′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.