Φασολάδα με μαυρομάτικα, δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού

Φασολάδα με μαυρομάτικα, δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού

Μια διαφορετική φασολάδα, χυλωμένη και αρωματική, με μαυρομάτικα, δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα φρεσκάδα.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρόνος

15′ προετοιμασία

40′ μαγείρεμα

Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα με μαυρομάτικα, δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και 1 1⁄2 λίτρο ζεστό νερό.
  4. Βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  7. Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο μούλτι το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  8. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να χυλώσει η φασολάδα.

Η ντομάτα μάς οδηγεί σε κόκκινες επιλογές: Αγιωργίτικο ή Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT