Υλικά
Μερίδες: 4
Για το χούμους
- 100 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 50 γρ. ταχίνι
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένo
Για τα ζυμαρικά
- 400 γρ. σιουφιχτά
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα σιουφιχτά με σπανάκι και χούμους στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα
Ζυμαρικά
- Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό του βρασίματος.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χούμους, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τον δυόσμο και σερβίρουμε.