Σιουφιχτά με σπανάκι και χούμους

Τα σιουφιχτά είναι παραδοσιακά ζυμαρικά που μοιάζουν με στριφτάρια. Τα βρίσκουμε στην αγορά, αλλά μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με βίδες, πένες, ριγκατόνι και άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το χούμους

  • 100 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  50 γρ. ταχίνι
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •   1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένo

Για τα ζυμαρικά

  • 400 γρ. σιουφιχτά
  •   1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •   100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  •   1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  •   3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  •   80 ml ελαιόλαδο
  •   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σιουφιχτά με σπανάκι και χούμους στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το χούμους και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα

Ζυμαρικά

  1. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό του βρασίματος.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χούμους, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τον δυόσμο και σερβίρουμε.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT