Κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά

Tραγανό και αρωματικό, το κοτόπουλο με αυτό, με κρούστα από αμύγδαλο και κουρκουμά, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
20′ αναμονή
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με αμύγδαλο και κουρκουμά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο μαζί με αλατοπίπερο και όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  5. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρά, τα απλώνουμε στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και από τις δύο πλευρές.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Μυστικά

*Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε και φιλέτο από μπούτι σε μεγάλους κύβους των 4-5 εκ., μόνο που θα το ψήσουμε για 5-7 λεπτά παραπάνω.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT