Καλαμάρια ψητά με κρητικό αβοκάντο σαλάτα

Καλαμάρια ψητά με κρητικό αβοκάντο σαλάτα

Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή. Αν δεν έχετε σχοινόπρασο, αντικαταστήστε το με τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή. Αν δεν έχετε σχοινόπρασο, αντικαταστήστε το με τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  750 γρ. καλαμάρια, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
  •  2 μεγάλα κρητικά αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή φρέσκα κρεμμυδάκια)
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμάρια ψητά με κρητικό αβοκάντο σαλάτα ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά).
  2. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 40 ml από το λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
  4. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά «ψήνουμε» τις φέτες αβοκάντο για 2-3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τις ρίχνουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε με το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με αλατοπίπερο, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, αδειάζουμε το μείγμα στις φέτες αβοκάντο και ανακατεύουμε.
  7. Μοιράζουμε το αβοκάντο στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια.
  8. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT