Καρμπονάρα με μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Καρμπονάρα με μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Με αυγά και κρόκους, όπως πρέπει δηλαδή, είναι αυτή η καρμπονάρα, χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος. Τα αυγά παστεριώνονται από τη θερμοκρασία του νερού όπου βράζουν τα μακαρόνια και σχηματίζουν μια νόστιμη, κρεμώδη σάλτσα.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυγά και κρόκους, όπως πρέπει δηλαδή, είναι αυτή η καρμπονάρα, χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος. Τα αυγά παστεριώνονται από τη θερμοκρασία του νερού όπου βράζουν τα μακαρόνια και σχηματίζουν μια νόστιμη, κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. σπαγγέτι
  •  2 αυγά
  •  2 κρόκοι αυγών
  •  120 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  •  180 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους 1 εκ. (ζητάμε ολόκληρο κομμάτι και όχι σε φέτες)
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καρμπονάρα με μανιτάρια και κεφαλοτύρι σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, να ροδίσει και να λιώσει το λίπος του.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά το αφήνουμε στο ζεστό μάτι.
  5. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα ανοξείδωτο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και το κεφαλοτύρι και τα χτυπάμε με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  7. Ρίχνουμε σταδιακά 300 ml από το νερό όπου βράζουν τα ζυμαρικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  8. Βγάζουμε με λαβίδα τα σπαγγέτι από το νερό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μπέικον.
  9. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα υγρά που θα έχουν βγάλει και σταδιακά τη σάλτσα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν.
  10. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT