Κολοκυθόπιτα: 10 ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές

Κολοκυθόπιτα: 10 ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές συνταγές

Στριφτές, ζυμαρένιες, με φύλλο ή χωρίς, γλυκιές και αλμυρές, και οι 10 συνταγές για την πιο αγαπημένη πίτα του Φθινοπώρου είναι υπέροχες!

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κολοκύθα έχει λεπτό άρωμα και φινετσάτη γλύκα, γι’ αυτό και είναι ιδανική τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές παρασκευές. Ο ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της επιτρέπει να την αρωματίσουμε με μεσογειακά μυρωδικά ή να της δώσουμε ανατολίτικη χροιά με διάφορα μπαχαρικά. Ταιριάζει τέλεια με δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λουίζα και καυκαλήθρες ενώ συνδυάζεται θαυμάσια με κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, που όμως τονίζουν τον γλυκό της χαρακτήρα. Αν τη χρησιμοποιήσουμε σε αλμυρές πίτες, θα χρειαστεί να την κοντράρουμε με δυνατά υλικά, όπως σκόρδο, χυμό λεμονιού, ξίδι ή πελτέ. Λίγο τζίντζερ ή κάρι της δίνουν εξωτική χροιά, ενώ λίγη γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα απογειώνει τη γεύση της.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT