Κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας

Κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας

Το γιαούρτι, με μπόλικη γεύση από λεμόνι, πάπρικα και πικάντικο πιπέρι καγιέν, δημιουργεί μια υπέροχη κρούστα γύρω από το ψητό κουνουπίδι. Δοκιμάστε το ως ορεκτικό ή ως υγιεινό σνακ!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
15′ ψήσιμο
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρούστα γιαουρτιού-πάπρικας

Διαδικασία

Κρούστα

  1. Για να φτιάξουμε κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, αρχικά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μπολ.
  2. Στη συνέχεια, φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

Κουνουπίδι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Διαλέγουμε ένα μέτριο ταψί που να χωράει τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια του κουνουπιδιού σε μονή στρώση και το ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα.
  3. Βάζουμε στο ταψί το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 100 γρ. από το μείγμα της κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά.
  4. Απλώνουμε τα υλικά σε μονή στρώση και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρούστα και να ροδίσει απαλά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, το κουνουπίδι με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, και το μοιράζουμε σε πιάτα.
  7. Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρούστας σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε ξεχωριστά, ως σάλτσα, για όποιον επιθυμεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT