Πρόκειται για ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, μία παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή, που βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές. Εδώ σας δίνουμε την πιο δημοφιλή.
Υλικά
Κομμάτια: 4
- 650 γρ. αρνίσιος κιμάς (από μπούτι)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε πολύ ψιλά καρέ 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 1 αυγό
- 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
Για το ντιπ γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
- αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σις κιοφτέ, ψητά αρνίσια κεφτεδάκια, αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε επίμονα, για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, στην πιο ψηλή θέση, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνουν, για περίπου 8 – 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και το ντιπ γιαουρτιού.
Πηγή: Γαστρονόμος