Πρασόπιτα Μακεδονίας με φέτα και γραβιέρα

Πρασόπιτα Μακεδονίας με φέτα και γραβιέρα

Την πρασόπιτα αυτή τη φτιάχνουν σε όλη τη Μακεδονία. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη παραγωγή πράσου στην Ελλάδα

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για 1 ταψί διαμέτρου 30 εκ.

Για τη ζύμη

-430-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-240 ml νερό, χλιαρό

-60 ml ελαιόλαδο

-2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

-1 κουτ. γλυκού αλάτι

-70 γρ. πρόβειο βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα (ή αγελάδας) εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 6 χωριάτικα φύλλα εμπορίου

Για τη γέμιση

-10 μεγάλα πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες

-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 κουτ. σούπας αλεύρι

-4 αυγά

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr
 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT