Aυτά είναι τα αγαπημένα μας παστάκια

Τα ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν καλύτερα τα κλασικά κεράσματα των παιδικών μας χρόνων, βουτηγμένα στη σοκολάτα, τυλιγμένα σε ασημόχαρτο – όπως πρέπει

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παστάκι, το πιο κλασικό από τα ρετρό κεράσματα της παιδικής μας ηλικίας, το συναντά κανείς σε διάφορες μορφές. Συνήθως βουτηγμένο σε σοκολάτα και κλεισμένο έπειτα σε ασημόχαρτο ή χρυσόχαρτο, κρύβει μέσα του στρώσεις παντεσπάνι και κρέμες που ποικίλουν – από λευκές, γαλατένιες, μέχρι σεράνο ή αρωματισμένες με φρούτα, ακόμα και με καφέ. Κάναμε μια βόλτα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και αναζητήσαμε τα πιο ωραία παστάκια για να κεράσουμε και να κεραστούμε.

Αθηναϊκόν

Τυλιγμένα στο ασημόχαρτο με το ρετρό λογότυπο του παλιού ζαχαροπλαστείου του Ψυχικού, τα παστάκια εδώ είναι τετραώροφα και με παλιομοδίτικη γεύση. Περιέχουν στρώσεις από κρέμα σεράνο, σκούρα κρέμα σοκολάτας, παντεσπάνι κακάο, και το όλον είναι βουτηγμένο σε μαύρη σοκολάτα. 

Νικολάου Μάντζαρου 1 &, Εθ. Αντιστάσεως, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.26.033

Fresh

Απαλή κρέμα, βουτυρένια και μεταξωτή, και ένα ανάλαφρο παντεσπάνι στη βάση. Τα παστάκια του Fresh εξαϋλώνονται στο στόμα. Δοκίμασα δύο από τις γεύσεις που βγάζουν κατά καιρούς, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη αμφότερες: με μους σοκολάτας bitter, παντεσπάνι σοκολάτας και επικάλυψη κακάο, και Ivoire από μους λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι, σε βάση από φουντούκι και μπισκότο. Υπάρχουν επίσης και γεύσεις Cointreau από μους σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας σε σοκολατένιο παντεσπάνι, και Elegant από μους σοκολάτας γάλακτος με διπλό σοκολατένιο παντεσπάνι στη βάση και στη μέση. 

Ενδεικτικά καταστήματα Fresh: Παπανικολή 52, Χαλάνδρι, T/210-68.43.160, Κώστα Βάρναλη 2, Περιστέρι, T/2130-889.077, Πατριάρχου Ιωακείμ 9, Κολωνάκι, T/210-72.93.453

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT