Roast beef με τη μυθική σάλτσα του Χριστόφορου Πέσκια

Roast beef με τη μυθική σάλτσα του Χριστόφορου Πέσκια

Ο Χριστόφορος Πέσκιας απογειώνει το ροστ μπιφ με μία θεϊκή σάλτσα από Syrah, κονιάκ και μανιτάρια. Ένα κορυφαίο πιάτο, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι.

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το μοσχαρίσιο ρόστο με σάλτσα από Syrah, κονιάκ και μανιτάρια, ζεσταίνω το λάδι σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να κάψει καλά.

Βάζω μέσα το κρέας και το αλατίζω. Το σοτάρω για αρκετά λεπτά, γυρίζοντάς το από την άλλη πλευρά μόνο όταν η πρώτη έχει ροδίσει καλά και ξεκολλάει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία από το σκεύος. Μετά, με μια λαβίδα το γυρίζω – και το κρατάω αν χρειαστεί– να ροδίσουν όλες οι πλευρές εξίσου καλά. Μόλις ροδίσει καλά και σκορπίσει ωραία μυρωδιά ψητού, το βάζω σε μια πιατέλα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT