Okra: Θέα Ακρόπολη και μπακαλιάρος σε αμπελόφυλλα σε ένα σύγχρονο μπιστρό

Okra: Θέα Ακρόπολη και μπακαλιάρος σε αμπελόφυλλα σε ένα σύγχρονο μπιστρό

Στο μπιστρό που άνοιξε πρόσφατα στο Μοναστηράκι ο Γιώργος Ζαχείλας μαγειρεύει σύγχρονη ελληνική κουζίνα με τραχανά, θόγαλα και σιτάρι.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βάση, σχεδόν αποκλειστικά, ελληνικές πρώτες ύλες μαγειρεύει ο Γιώργος Ζαχείλας (σεφ που γνωρίσαμε από το Lost Athens του Παγκρατίου) σε ένα νέο μπιστρό του κέντρου. Το Okra βρίσκεται στο Μοναστηράκι αλλά μακριά από την πολλή φασαρία και την κίνηση, στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου στα χαμηλά της Μητροπόλεως, με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη. Πριν λίγες ημέρες δοκιμάσαμε μια πρώτη εκδοχή του συνοπτικού μενού που, σύμφωνα με τον σεφ, θα αλλάζει συχνά, ακολουθώντας τις εποχές.

Με τη πρώτη ματιά ξεκινάμε καλά. Ο περιποιημένος, λιτός χώρος δεν έχει ούτε την υπερπροσπάθεια, ούτε όμως το προκάτ στυλ που τείνουν να έχουν αρκετά από τα εστιατόρια της κατηγορίας «ο Παρθενώνας πιάτο». Πάτωμα σκακιέρα, μπαμπού καρέκλες και διακριτικές λεπτομέρειες είναι τα χαρακτηριστικά του – ένα σύγχρονο μπιστρό. Μικρή γκρίνια: για τη μουσική θα μπορούσαν σίγουρα να δείξουν λίγη περισσότερη φροντίδα, κάτι που να ταιριάζει με το υπόλοιπο ύφος του μαγαζιού.

Πρώτο από την παραγγελία έφτασε το σπιτικό, προζυμένιο ψωμί μαζί με θόγαλα και λάδι με αποξηραμένα μυρωδικά. Ένα ωραίο, μεστό καλωσόρισμα. Το γυαλιστερό πατατόψωμο με γλάσο ντομάτας, αν και αφράτο και καλοφτιαγμένο, άφηνε λίγη παραπάνω γλύκα απ’ ό,τι χρειαζόταν. Το κυρίως μέρος του μενού είναι γεμάτο με αναφορές σε γνώριμα ελληνικά πιάτα, δημιουργικά ερμηνευμένα, όπως για παράδειγμα μια οσπριοσαλάτα με κολιό μαρινάτο, ξίδι μπίρας και πιπεριά Φλωρίνης, τα θράψαλα με σέσκουλα, άγουρες ντομάτες και κεφίρ ή το ψητό, λεμονάτο κοτόπουλο που σερβίρουν με τον δικό τους, σπιτικό, ξινόχοντρο τραχανά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT