Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα

Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα

Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται απο τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  •   2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  •   2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
  •   60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •   1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
  •   1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  •   1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  •   φέτες από 1 λεμόνι
  •   60 ml ελαιόλαδο
  •   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
  3. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT