Κοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι

Κοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι

Τα μεγάλα κοχύλια είναι ιδανικά γι’ αυτή τη συνταγή, γιατί γεμίζουν με το υπέροχο μείγμα των λαχανικών και των τυριών και συνθέτουν ένα λαχταριστό φουρνιστό.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μεγάλα κοχύλια είναι ιδανικά γι’ αυτή τη συνταγή, γιατί γεμίζουν με το υπέροχο μείγμα των λαχανικών και των τυριών και συνθέτουν ένα λαχταριστό φουρνιστό.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  400 γρ. κοχύλια μεγάλα
  •  300 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  •  250 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  •  1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  100 γρ. σύγλινο, ψιλοκομμένο
  •  80 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  •  120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  •  300 ml κρέμα γάλακτος
  •  50 γρ. φουντουκόψιχα, χοντροκοπανισμένη
  •  1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  30 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κοχύλια φουρνιστά με μπρόκολο και κουνουπίδι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο και το κουνουπίδι 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών.
  3. Τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σύγλινο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε το κατσικίσιο τυρί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να σχηματιστεί μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και το σύγλινο για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  7. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μέτριο πυρέξ και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT