Τούρτα με κρέμα σοκολάτας

Η τούρτα με κρέμα σοκολάτας είναι πολύ εύκολη, έχει βάση από μπισκότα, όπως το τσίζκεϊκ, και η κρέμα έχει μόνο τρία υλικά.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τούρτα με κρέμα σοκολάτας είναι πολύ εύκολη, έχει βάση από μπισκότα, όπως το τσίζκεϊκ, και η κρέμα έχει μόνο τρία υλικά.

Υλικά

Κομμάτια: 8

  •  140 γρ. πτι μπερ, τριμμένα
  •  80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  •  150 ml (3/4 κούπας) γάλα πλήρες
  •  300 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) γιαούρτι στραγγιστό
  •  κακάο, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για την τούρτα με κρέμα σοκολάτας αρχίζουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα πτι μπερ και το βούτυρο.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.
  3. Πιέζουμε το μπισκότο προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.
  4. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  5. Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό).
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  7. Απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση μπισκότου, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  9. Ζεσταίνουμε το τσέρκι με πιστολάκι για τα μαλλιά ώστε να ξεκολλήσει και το αφαιρούμε. Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT