Η τούρτα με κρέμα σοκολάτας είναι πολύ εύκολη, έχει βάση από μπισκότα, όπως το τσίζκεϊκ, και η κρέμα έχει μόνο τρία υλικά.
Υλικά
Κομμάτια: 8
- 140 γρ. πτι μπερ, τριμμένα
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 150 ml (3/4 κούπας) γάλα πλήρες
- 300 γρ. (1 ξέχειλη κούπα) γιαούρτι στραγγιστό
- κακάο, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για την τούρτα με κρέμα σοκολάτας αρχίζουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τριμμένα πτι μπερ και το βούτυρο.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.
- Πιέζουμε το μπισκότο προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή στερεώνουμε το μπολ στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό).
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Απομακρύνουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με τη βάση μπισκότου, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Ζεσταίνουμε το τσέρκι με πιστολάκι για τα μαλλιά ώστε να ξεκολλήσει και το αφαιρούμε. Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος