Select: Μια από τις καλύτερες μπουγάτσες της χώρας φτιάχνεται στα Γιάννενα

Select: Μια από τις καλύτερες μπουγάτσες της χώρας φτιάχνεται στα Γιάννενα

Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το λέμε. Καλύτερη μπουγάτσα από τη Select στα Ιωάννινα δεν έχουμε φάει πουθενά!

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα Ιωάννινα φτιάχνεται μία από τις πιο διάσημες μπουγάτσες της Ελλάδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος στα Γιάννενα και να μην αναζητήσει την ξακουστή μπουγάτσα του Select, είτε με κρέμα είτε με τυρί. Στην οδό Αβέρωφ, στον κεντρικό δρόμο των Ιωαννίνων, βρίσκεται το καλαίσθητο μαγαζάκι που το έχει ξεχάσει ο χρόνος. Η χαρακτηριστική πορτοκαλί βιτρίνα τραβάει τα βλέμματα και μέσα οι ροζ τοίχοι κάνουν ωραία αντίθεση με τις μπορντό 60’s λεπτομέρειες στη διακόσμηση.

H Βασιλική Κασκάνη άνοιξε με τον σύζυγό της το μαγαζί το 1964 – εκείνος είχε μάθει την τέχνη του φύλλου στο πιο παλιό μπουγατσοπωλείο της πόλης, τον Σακελλαρίου. Δίπλα στο άνδρα της έμαθε και η κυρία Βασιλική, που συνεχίζει την παράδοση μέχρι σήμερα. Έρχεται κάθε μέρα στο μαγαζί, εποπτεύει τις διαδικασίες παρασκευής, μαθαίνει τα μυστικά στην κόρη και στον γαμπρό της και πολλές φορές κόβει και σερβίρει η ίδια την μπουγάτσα στους πιστούς πελάτες της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT