Γιουβέτσι με πράσα και μανιτάρια

Αν και είναι «μια σκέτη από γιουβέτσι», αυτό το κριθαράκι είναι πλήρες, χορταστικό και πεντανόστιμο. Τα πράσα δίνουν γλύκα, τα μανιτάρια γήινη γεύση και το τυρί τις απαραίτητες εντάσεις.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

45′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι με πράσα και μανιτάρια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και 900 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν, και αδειάζουμε το όλον σε ένα μέτριο ταψί.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  7. Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, σκορπίζουμε τον άνηθο και το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT