Ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι

Μια πικάντικη, πλούσια εκδοχή της ρεβυθάδας με μελιτζάνες και μπόλικα μπαχαρικά όπως κάρι, κόλιανδρο και μαραθόσπορο.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

1 ώρα μαγείρεμα

8 ώρες αναμονή

Σύνολο: 9 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, την πιπεριά και τη μελιτζάνα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον πελτέ, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε 1 1⁄2 λίτρο νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά – 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
  6. Αποσύρουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε, τα ρεβύθια με μελιτζάνες και κάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT