Ομελέτα με παρμεζάνα, μανιτάρια, φουντούκια και αβοκάντο

Ομελέτα με παρμεζάνα, μανιτάρια, φουντούκια και αβοκάντο

Μια πολύ νόστιμη ομελέτα με ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών που της δίνουν πλούσια γεύση και ωραία υφή.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

13′ μαγείρεμα

Σύνολο: 28′

Υλικά

Μερίδες: 4 – 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με παρμεζάνα, μανιτάρια, φουντούκια και αβοκάντο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο, την παρμεζάνα και το φουντούκι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  4. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να γίνει από την κάτω πλευρά.
  5. Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα με ένα μεγάλο καπάκι ή πιάτο και «ψήνουμε» για άλλα 2 λεπτά ή, αν δεν θέλουμε να τη γυρίσουμε, τη βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Συνοδεύουμε, την ομελέτα με παρμεζάνα, μανιτάρια, φουντούκια και αβοκάντο, με σαλάτα με ντοματίνια, ελιές, φέτα και παξιμάδια από χαρούπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT