Σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Η κλασική σμυρναίικη συνταγή για τα αγαπημένα, μικρών και μεγάλων, γιουβαρλάκια.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα γιουβαρλάκια

Για τη σούπα

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί με 2 κουτ. σούπας νερό και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 23-25 τμχ.). Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια, να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.

Σούπα

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, την πατάτα και το ρύζι. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 6-8 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια σταδιακά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε αργά και προσεκτικά στο αυγολέμονο ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
  2. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί πολύ, το αδειάζουμε στο φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε). Σερβίρουμε τα σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT