Μοσχάρι κοκκινιστό στη χύτρα

Ο μισελανάτος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας μας μυεί στα μυστικά της χύτρας και φτιάχνει ένα δεμένο, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχάρι σε χρόνο μηδέν.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μισελανάτος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας μας μυεί στα μυστικά της χύτρας και φτιάχνει ένα δεμένο, πεντανόστιμο κοκκινιστό μοσχάρι σε χρόνο μηδέν.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.200 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, σε κομμάτια των 5 εκ.
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
  •  1 κλωνάρι σέλερι
  •  8 ντοματίνια
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, ελαφρά κοπανισμένοι
  •  1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
  •  1 κουτ. σούπας σπόροι κύμινου, ελαφρά κοπανισμένοι
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  250 ml νερό
  •  300 γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες (ή ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα)
  •  6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι κοκκινιστό, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα κομμάτια του μοσχαριού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Σοτάρουμε το μοσχάρι σε δόσεις, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις μεριές. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στη χύτρα ταχύτητας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα, το πράσο, το σέλερι και τα ντοματίνια για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, τον πελτέ, την κανέλα, τον κόλιανδρο, τη ρίγανη, το κύμινο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  5. Σβήνουμε με το νερό και τις ντομάτες, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, ρυθμίζοντας τη βαλβίδα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Μόλις ανασηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  7. Αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει ή την αποσυμπιέζουμε. Αν η σάλτσα χρειάζεται δέσιμο (λογικά το αλεύρι από το μοσχάρι θα έχει βοηθήσει στο δέσιμο), αφαιρούμε το κρέας και τη βράζουμε για λίγο μόνη της.
  8. Σερβίρουμε το μοσχαράκι με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT