Ρεβυθάδα καραμανλίδικη με παστουρμά

Αυτή η μερακλίδικη ρεβυθάδα με τον ψιλοκομμένο παστουρμά είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα στο «μεζετζίδικο» Τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Τώρα την κάνουμε και στο σπίτι.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η μερακλίδικη ρεβυθάδα με τον ψιλοκομμένο παστουρμά είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα στο «μεζετζίδικο» Τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Τώρα την κάνουμε και στο σπίτι.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για την καραμανλίδικη ρεβυθάδα με παστουρμά ξεκινάμε και σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια, 2 λίτρα νερό και το μισό ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 1 1⁄2-2 ώρες ή μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν, χωρίς να διαλυθούν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα τύπου πλασοτέ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση, για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της ντομάτας.
  5. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον παστουρμά και ρίχνουμε τα ρεβύθια.
  6. Ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σουμάκ και πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο παστουρμά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT