Tάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό

Tάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό

Φτιάχνουμε μικρές τάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό και τις σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως σνακ μαζί με το αγαπημένο μας κρασί.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φτιάχνουμε μικρές τάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό και τις σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως σνακ μαζί με το αγαπημένο μας κρασί.

Υλικά

Τεμάχια: 16

  •  16 στρογγυλά σφολιατάκια (στα ψυγεία με τις ζύμες των σούπερ μάρκετ)

Για τη γέμιση

  •  1/2 κιλό γλυκοκολοκύθα (καθαρό βάρος), τριμμένη
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, θρυμματισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. σούπας τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο)
  •  3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού απάκι ή σύγκλινο καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για τις τάρτες με κολοκύθα και καπνιστό χοιρινό ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τη γλυκοκολοκύθα στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει, για 6 – 8 λεπτά περίπου.
  2. Τραβάμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το παξιμάδι (βάλτε περισσότερο αν το τυρί έχει «αφήσει» πολλά υγρά), το σκόρδο, την κολοκύθα, το χοιρινό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.

Ταρτάκια

  1. Μεταφέρουμε τα σφολιατάκια ή τις βάσεις για τάρτα σε φορμάκια για ταρτάκια στρωμένα με λαδόκολλα (ή σε φορμάκια από σιλικόνη) και τα στρώνουμε καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα.
  2. «Τσιμπάμε» τη ζύμη μ’ ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας απείραχτο ένα στεφάνι περίπου 1 εκ. γύρω γύρω.
  3. Γεμίζουμε ομοιόμορφα τα ταρτάκια και τα ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά, για 20 – 25 λεπτά περίπου.
  4. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT