Μπλόντις με κομμάτια σοκολάτας

Tα μπλόντις είναι η λευκή εκδοχή του μπράουνι. Είναι μαλακά και αρκετά υγρά και η ζύμη τους θυμίζει κούκις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα μπλόντις είναι η λευκή εκδοχή του μπράουνι. Είναι μαλακά και αρκετά υγρά και η ζύμη τους θυμίζει κούκις.

15′ προετοιμασία, 30′ ψήσιμο, Σύνολο: 45′

Υλικά

Κομμάτια: 16

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 160 γρ. (3/4 κούπας + 1 κουτ. σούπας) λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 200 γρ. (1 κούπα) καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
  • 190 γρ. βούτυρο (το λιώνουμε και το αφήνουμε να χλιαρύνει)
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 380 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. (3 φάκελοι) σταγόνες σοκολάτας μαύρης ή γάλακτος, ή μισές μισές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπλόντις με κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Kαλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι περίπου 23 x 23 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο 20 x 25 εκ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι, τις ζάχαρες και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν παντού.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στο σκεύος και τη στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού.
  7. Ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 16 κομμάτια.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT