Χορτόσουπα με αυγά μελάτα

Μια ρουστίκ χορτόσουπα, θρεπτική και αναζωογονητική. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μελάτα αυγά κομμένα στη μέση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούμε, αν θέλουμε, να πολτοποιήσουμε τη σούπα για ένα βελούδινο αποτέλεσμα. Με τα ψιλοκομμένα χορταρικά, όμως, έχει μια πιο ρουστίκ όψη και ξεχωρίζουμε στο στόμα τη γεύση και την υφή τους. Αντί για μελάτο αυγό, μπορούμε να βάλουμε κυβάκια γραβιέρας σαγανάκι ή ένα καλά σοταρισμένο αλλαντικό.

30′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα, σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτρια πατάτα, σε μικρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  • 2 μάτσα ανάμεικτα μυρωδικά (καυκαλήθρες, μυρώνια, μαϊντανός, άνηθος, κ.ά.), ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. χόρτα ανάμεικτα, όπως ζοχοί, σπανάκι, σέσκουλα κ.ά., χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 αυγά βρασμένα, μελάτα (στα 4 λεπτά από το σημείο βρασμού το ασπράδι έχει σφίξει, αλλά ο κρόκος είναι ρευστός)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη χορτόσουπα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα χόρτα και τα μυρωδικά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  3. Σερβίρουμε τη σούπα, προσθέτοντας σε κάθε μερίδα από 1 αυγό μελάτο, κομμένο στη μέση, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT