Γαρίδες «Bloody Mary»

Το περίφημο κοκτέιλ με βάση τον χυμό ντομάτας και τη βότκα γίνεται εδώ το ιδανικό ντρέσινγκ για ψητές γαρίδες.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περίφημο κοκτέιλ με βάση τον χυμό ντομάτας και τη βότκα γίνεται εδώ το ιδανικό ντρέσινγκ για ψητές γαρίδες.

40′ προετοιμασία, 3′ ψήσιμο, Σύνολο: 43′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα «Βloody Mary»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες «Bloody Mary» αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Μόλις τις βγάλουμε, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  6. Μοιράζουμε τις γαρίδες στις φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  8. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα Bloody Mary σε μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT